Home

Stichting Historische Genieverzameling

 

Nieuws

 • Zomer zondagopenstelling

  Zoals gebruikelijk, is ons museum zomers op de zondagen geopend (van 2 juli tot en met 03 september).. U bent welkom van 12.00 uur tot 16.00 uur. Ook is het mogelijk om onder begeleiding van een gids een rondleiding te volgen op het kazerneterrein waar de oorspronkelijke gebouwen uit de 2e wereldoorlog staan. Volg hiervoor de publicaties op de website van het Nationaal Monument Kamp Vught (NMKV.nl). Voor alle duidelijkheid: we zijn ook geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  door: Henk Becks op 07 juni

  Lees meer
 • Boslaan gedeeltelijk afgesloten.

  De gemeente Vught gaat de Boslaan reconstrueren. Hierdoor is het gedeelte tussen de kruising met de N65 en de kruising met de Loonse Baan niet te gebruiken. U kunt gebruik maken van de Postweg en Loonse Baan. Tijdens de bouwvakvakantie (zaterdag 29 juli tot en met z0ndag 20 augustus) is het wegvak wel berijdbaar.

  door: Henk Becks op 28 mei

  Lees meer
 • Speciale bieren uitverkocht

  Beste Genisten en andere geïnteresseerden in de speciaal bieren ter gelegenheid van het 275 jarig bestaan van het regiment. De speciale bieren zijn op dit moment niet meer leverbaar. Het gaat nog enkele maanden duren voordat we weer nieuwe voorraad krijgen. Onze welgemeende excuses. Er zijn problemen bij de brouwer. We zullen u via onze webiste en via Facebook op de hoogte stellen wanneer we weer voldoende voorraad hebben.

  door: Henk Becks op 23 mei

  Lees meer
 • Het vaandel van het Regiment Genietroepen

  Voor het regiment is het vaandel het belangrijkste symbool. Vroeger was het een herkenningspunt voor de manschappen in de strijd. Tegenwoordig heeft het vaandel vooral een ceremoniële functie. Het vaandel vormde het middelpunt van een regiment. Waar het vaandel was, daar was ook de regimentscommandant. Het groeide uit tot het belangrijkste symbool van het regiment. Het vaandel stond voor eer, saamhorigheid en trouw. Verlies van het vaandel was een schande. De verovering van een vijandelijk vaandel gold als een overwinning. Aan de vaandels en de standaarden van de Nederlandse krijgsmacht kunnen opschriften worden toegekend. Deze herinneren aan krijgsverrichtingen waarbij een regiment of korps zich in het gevecht heeft onderscheiden.

  door: Henk Becks op 19 mei

  Lees meer
 • Boek 275 jaar Regiment Genietroepen

  Het regiment Genietroepen bestaat 275 jaar. Ter gelegenheid hiervan is een prachtig boek samengesteld. Het boek beschrijft de historie van het regiment en is gelardeerd met veel prachtige foto's en andere illustraties. Tegen betaling van € 27,50 kunt u het boek afhelen in de winkel van het Geniemuseum. Het museum is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag (NIET op Hemelsvaartdag).

  door: Henk Becks op 16 mei

  Lees meer