MUSEUMSCHATJES

MUSEUMSCHATJES

Henk Becks
26 augustus 2021

Wij doen weer mee met de Museumschatjes

Voor wie: alle groepen 5 t/m 8 van basisscholen in Noord-Brabant. Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Hopelijk zien we u, uw school en/of uw kinderen in ons museum