Expositie UNPROFOR

27 juni 2024

Een bijzondere tentoonstelling die u diepgaande inzichten biedt in de rol en ervaringen van Nederlandse genisten tijdens de VN-vredesmacht in de jaren negentig.

Tentoonstellingsperiode:

Van: Dinsdag 16 juli 2024
Tot: Donderdag 26 september 2024

Locatie:
Geniemuseum
Tijdens de vaste openingstijden

Over de Expositie:

De expositie neemt u mee terug naar de turbulente jaren negentig, een periode waarin vele Nederlandse genisten een cruciale rol speelden binnen UNPROFOR, de United Nations Protection Force. Deze VN-vredesmacht was actief in de conflictgebieden van Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Macedonië.

De tentoonstelling biedt een rijk overzicht van persoonlijke verhalen, unieke artefacten en de historische context van deze missie. U krijgt inzicht in de uitdagingen waarmee onze genisten te maken hadden, evenals de successen die zij behaalden. Het doel van de expositie is niet alleen om te informeren, maar ook om te herinneren en te eren.

Programma:

Tijdens uw bezoek aan de expositie kunt u de volgende elementen verwachten:

• Persoonlijke verhalen: Getuigenissen en anekdotes van genisten die deel uitmaakten van de missie.
  • Unieke artefacten: Objecten en materialen die gebruikt werden tijdens UNPROFOR, tentoongesteld voor het publiek.
  • Historische context: Een gedetailleerde weergave van de politieke en sociale omstandigheden van de regio's waar UNPROFOR actief was.

Wij hopen u te mogen verwelkomen bij deze betekenisvolle tentoonstelling die de ervaringen en bijdragen van Nederlandse genisten in beeld brengt en eert.