Eindejaarsdag vrijwilligers

28 november 2018

Dinsdag 27 november is de traditionele Eindejaarsdag voor de vrijwilligers van het museum gehouden. Na binnenkomst was er gelegenheid om oude contacten aan te halen en de laatste nieuwtjes uit te wisselen. Ook heeft de voorzitter van de HGV een speld uitgereikt aan Piet van Bakel wegens 10 jaren trouwe dienst. Een aantal vrijwilligers kreeg een houten embleem van het Geniemuseum. Na de lunch ging men op bezoek in barak 1B, onderdeel van het Nationaal Monument Kamp Vught. Op het terrein van de van Brederodekazerne hebben de vrijwilligers onder leiding van de heer Bert van Thiel, vrijwilliger NMKV, enkele gebouwen bekeken, die in de 2e Wereldoorlog deel uitmaakten van het Kamp Vught. Weer terug in het museum, ging de bar open. Het chantikoor "de Golfbrekers" verzorgde daarna een uitstekend concert. Doordat de gasten (lees: onze vrijwilligers) alle teksten op papier hadden, kon er volop meegezonden worden. Na het concert, inclusief mineurslied, werd de gasten verzocht zich naar de Brug te begeven, zodat in de centrale hal de avondmaaltijd kon worden uitgestald. In de Brug heeft de regimentsadjudant Pim van Gurp alle vrijwilligers bedankt namens het regiment en namens de regimentscommandant. Vanzelfsprekend het mineurslied met het bekende brandewijntje. Toen de inwendige mens verwennen met echte Nederlandse kost. De maaltijd bestond uit diverse stamppotten en bijbehorende saus en vlees. De gasten hebben het zich heerlijk laten smaken. Het was weer een uitstekend verzorgde dag; dank aan degenen, die hieraan hun bijdrage hebben geleverd.