Rijksvaartuig RV29

Varend visitekaartje.

Rijksvaartuig 29 (RV 29) is een authentiek duik- en bergingsvaartuig van de genie, gebouwd in 1954. Stichting de Historische Genieverzameling (Geniemuseum) heeft al in 2004 het initiatief genomen om dit schip te behouden.
Het schip heeft, afhankelijk van zijn inzet, de keuze uit een aantal ligplaatsen. In de zomermaanden is dit het Havenmuseum in de Leuvehaven in Rotterdam of bij het Fort Crèvecoeur in ‘s-Hertogenbosch bij. In de wintermaanden in het Engelsche Gat. Het Engelsche Gat en het Fort Crèvecoeur zijn oefenterreinen van het Opleidings-en Trainingscentrum Genie in Vught. De RV29 word ingezet bij defensie-gerelateerde activiteiten en is o.a. aanwezig bij de 4Daagse van Nijmegen, Maritiem ’s-Hertogenbosch en de Furiade te Maasluis.

De RV29 in zijn element.

De RV29 in zijn element.

Het vaartuig is “eigendom” van de Rekwisietencollectie Koninklijke Landmacht (het rijdend en varend cultuurhistorisch erfgoed van de Landmacht) en is en blijft dus een militair schip.
De RV29 is in langdurig bruikleen gegeven aan het Geniemuseum. De RV29 wordt in bedrijf gehouden door de enthousiaste inzet van vrijwilligers.

Reactiemogelijkheid is gesloten